6 Haziran 2011 Pazartesi

Bir Duru Ses :Erdem Ergün

 Millet olarak iki, üç hatta daha fazla farklı öğeyi bir arada bulunduran şeyleri severiz. Üçü bir arada kahve, komple bir cep telefonu, herşey dahil tatil, fıstıklı dondurmalı künefe, gökkuşağı vs.  :) Örnekleri dilediğimizce arttırabiliriz.

Bugün tam da bu konuya istinaden bir sesi örnek vereceğim. Kendisini, kalbe usulca dokunan sesini radyo dinlerken tanıdım. Önce "aa Nev yeni albüm çıkarmış" diye sevinirken birden "yaa bir dk Nev değil ki, Hayko'yu da andırıyor sanki ama o da değil. Ama tarz aynı Erkan Oğur. Kim ki?" karambolüne düştüm. Yalnızca biri değildi hepsini barındıran bir tek kişiydi. Bir nevi üçü bir aradaydı.

Öğrendim ki aslında o  "Erdem Ergün"di. Duru, yormayan, alıp götüren bir tınısı var. Dinlettiriyor kendini. Sıkılıpta değiştiresiniz gelmiyor. Yani en azından benim gelmedi. Tüm albümü hiç durdurmadan dinledim, dinliyorum. Belkide kendisini dinletmesinin nedeni herhangi bir kaygı taşımaması. Sadece kendini anlatmasıdır. Velhasıl kelam samimiyetine inandığım herkesi sevdiğim gibi sevdim Erdem Ergün'i.

Albümünün adı "Yek Ahenk",video "Alma Ahımı" şarkısına ait. Diğer parçalarını fizy adresinden dinleyebilir(sin)iz. :)